Το Αγόρι της την έπεισε να το Κάνουν Χωρίς Προφυλακτικό. Ποτέ της όμως δεν Φανταζόταν ΑΥΤΕΣ τις Τραγικές Συνέπειες…

Όταν η Mariana Iacono από την Αργεντινή ήταν 19, ο φίλος της την έπεισε να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Εκείνη αρχικά δεν ήθελε, αλλά τελικά ενέδωσε. Αυτό θα άλλαζε την ζωή της Mariana για πάντα, αφού μετά από αυτό κόλλησε HIV, τον ιό που εξελίσσεται σε AIDS.

Τώρα, κάνει ό,τι μπορεί για να ζει την ζωή της όσο πιο φυσιολογικά γίνεται.

Πριν γίνει η διάγνωση, οι γιατροί την ρώτησαν αν είχε πάρει ποτέ ναρκωτικά ή αν είχε κάνει σεξ μια διαφορετικούς συντρόφους. Η Mariana δεν είχε κάνει τίποτα από τα δύο και οι γιατροί της είπαν ότι ήταν απίθανο να είχε την ασθένεια. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι βγήκε θετική στον HIV.

Όταν η Mariana είπε στην οικογένεια της για την πάθηση της, ο πατέρας της αρχικά νόμιζε ότι προσπαθούσε να τους πει ότι ήταν έγκυος. Ο 70χρονος δεν μπορούσε να καταλάβει πώς γινόταν η κόρη του να έχει την ασθένεια μιας πόρνης, όπως είπε η ίδια.

Μετά τον χωρισμό της με το αγόρι της, η Mariana άρχισε να βγαίνει με τον πρώην της, ο οποίος είπε ότι δεν τον ένοιαζε που είχε HIV. «Αλλά δεν κάναμε σεξ ξανά», είπε η Mariana. «Δεν είχα ούτε εγώ καμία διάθεση, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελε καν να με φιλήσει.» Χώρισαν μετά από λίγο.

Η Mariana μπήκε σε μια φάση πειραματισμού, όπου βίωνε αντίθετα συναισθήματα. Για παράδειγμα, αναρωτιόταν αν έπρεπε να προειδοποιεί τον κόσμο ότι έχει τον HIV, όταν άρχιζαν να βγαίνουν ραντεβού μαζί της. Αν όχι, τότε ποια ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει σε κάποιον;

Παρ’όλο που δεν ήθελε να εκθέσει κανέναν στην ασθένεια, η Mariana ήξερε ότι θα έκανε σεξ με προφυλάξεις. Ανάμεσα σε όλα αυτά, ανησυχούσε ότι η πάθηση της θα την εμπόδιζε από το να κάνει μακροχρόνια σχέση.

Το 2014, όλα άρχισαν να αλλάζουν. Σε ένα ταξίδι στην Βραζιλία γνώρισε τον Caio Mota. «Φιληθήκαμε πρώτη φορά σε αυτό το ταξίδι, αλλά μετά έπρεπε να επιστρέψω στο Μπουένος Άιρες», θυμάται. Ωστόσο, κράτησαν επαφή μέσω Facebook και η Mariana σύντομα του εξομολογήθηκε ότι έχει τον HIV. Περίμενε ότι εκείνος θα αποθαρρυνόταν, αλλά έπαθε πλάκα από την ανταπόκριση του.

«Το ότι η Mariana έχει τον HIV δεν είναι θέμα για μένα», είπε ο Βραζιλιάνος. «Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβόμουν – ήξερα πολλά για τον HIV. Για μένα υπήρχαν άλλες δυσκολίες: ήθελα να είμαι μαζί της, αλλά έμενε στην Αργεντινή κι εγώ στην Βραζιλία, αυτό ήταν το πρόβλημα για μένα.»

Πλέον είναι μαζί σαν οροδεσμευτικό ζευγάρι, που σημαίνει ότι ο ένας από τους δύο έχει τον ιό. Επίσης, έχουν αποφασίσει να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό. Η Mariana παίρνει τα απαραίτητα φάρμακα, άρα η πιθανότητα να κολλήσει ο Caio είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Όταν τον ρώτησαν αν φοβάται μήπως αρρωστήσει, ο Caio είπε το εξής: «Νομίζω ότι πρέπει να βγάλουμε τον φόβο από την εξίσωση και να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Έχοντας ζήσει με την Mariana τόσα χρόνια και βλέποντας πώς αντιμετωπίζει την πάθηση της, έχουμε μάθει να το αντιμετωπίζουμε μαζί. Μου έχει δείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάμαι – υπάρχουν μόνο δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και πρέπει να το κάνουμε με αγάπη.»


Το ζευγάρι θέλει τώρα να αποκτήσει παιδιά. Αντί να δοκιμάσουν θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης, όπως κάνουν πολλοί στην κατάσταση τους, η Mariana και ο Caio θέλουν να συλλάβουν παιδί με φυσιολογικό τρόπο. Τον Οκτώβριο σκοπεύουν να παντρευτούν. Είναι ξεκάθαρο ότι η αγάπη τους είναι μεγαλύτερη από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η Mariana είναι πλέον 35 χρονών και έχει μάθει ότι μπορείς να ζεις με την ασθένεια, αρκεί να έχεις κάποιον που σε καταλαβαίνει. Τους ευχόμαστε καλή τύχη στο μέλλον τους!

Πηγή fanpage.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here