Spoilers τέλος: Πώς ο ΣΚΑΪ κατάφερε να μη βγει το παραμικρό για το συμβούλιο της Τρίτης

Οι διαρροές του Survivor αποτέλεσαν τεράστιο πονοκέφαλο για τους ιθύνοντες της παραγωγής και τον ΣΚΑΪ.

Αποτέλεσμα; Το κανάλι να λάβει σκληρά μέτρα προκειμένου να βάλει τέλος στα spoilers που απογοήτευσαν το τηλεοπτικό κοινό και έβαλαν φρένο στα στοιχήματα.

Αρχικά, ο ΣΚΑΪ έλαβε 4 μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει πως καμία πληροφορία δεν θα βγει προς τα έξω πριν την προβολή του επεισοδίου, τα οποία όμως αποδείχτηκαν στην πράξη αναποτελεσματικά.

Τι έκανε;

Πρώτον, ενημέρωσε την παραγωγή του Survivor (η οποία αποτελείται από Έλληνες και Τούρκους εργαζομένους) για το αναμενόμενο. Πως, δηλαδή, σε περίπτωση που βγει προς τα έξω οποιαδήποτε πληροφορία, όλη η ομάδα θα αντικατασταθεί άμεσα.

Δεύτερον, έβαλε στο στόχαστρο τα sites. Ο ηλεκτρονικός Τύπος–σύμφωνα με το κανάλι- είναι αυτός που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά. Κι αυτό διότι  κάθε πληροφορία που βγαίνει εκτός παραγωγής, μεταδίδεται σε κλάσματα δευτερολέπτου στους αναγνώστες.
Έτσι, ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση που γραφτεί ή αναμεταδοθεί σε οποιοδήποτε ιστοσελίδα σχετική διαρροή, το κανάλι θα απαντήσει νομικά.

Τρίτον, στην περίπτωση των καναλιών, κινήθηκε ακόμα πιο έξυπνα. Ξεκίνησε τα δικά του, fake spoilers, προκειμένου κανείς να μην ξέρει τι από όσα ακούγονται είναι αλήθεια και τι όχι.

Τέλος, το κανάλι ενέτεινε τις προσπάθειές του, να βλέπουν το προϊόν που έρχεται από τον Άγιο Δομήνικο όσο το δυνατόν λιγότερα μάτια εντός ΣΚΑΪ. Αν και  ήταν βέβαιοι ότι οι διαρροές δεν προέρχονταν από δικά τους άτομα, οι άνθρωποι του καναλιού φάνηκαν αποφασισμένοι να φυλάξουν τα ρούχα τους για να’ χουν τα μισά.

Τίποτα, όμως, από αυτά δεν λειτούργησε. Τα spoilers συνεχίστηκαν και η παραγωγή έχανε ολοένα και περισσότερο την αξιοπιστία της. Οι τηλεθεατές αρκετές ώρες πριν την προβολή του επεισοδίου γνώριζαν ποια ομάδα θα κερδίσει το έπαθλο, ποιοι θα είναι οι προτεινόμενοι στο συμβούλιο και ποιος θα αποχωρήσει. Έτσι, ο ΣΚΑΪ αποφάσισε να λάβει πιο δραστικά μέτρα.

Τι έκανε; Έβαλε τα δεδομένα κάτω και μέτρησε τα μάτια που βλέπουν το επεισόδιο πριν προβληθεί, χωρίς αυτή τη φορά να εστιάσουν μόνο στα πρόσωπα που το έβλεπαν στον Άγιο Δομήνικο, αλλά να ρίξουν το βάρος τους και σε όσους το έβλεπαν απ’ τη στιγμή που ερχόταν στην Ελλάδα.

Εξέτασαν, δηλαδή, όλη τη διαδρομή του επεισοδίου από την αρχή μέχρι το τέλος και υπολόγισαν πόσοι άνθρωποι το βλέπουν από τη στιγμή που γυρίζεται και μοντάρεται στον Άγιο Δομήνικο μέχρι τη στιγμή που θα έρθει στην Ελλάδα.

Τις διαρροές από Άγιο Δομήνικο κατάφεραν να τις σταματήσουν στέλνοντας το μήνυμα ότι αν διαρρεύσει το παραμικρό, όλη η ομάδα της παραγωγής θα αλλάξει.

 

Επιπλέον, φρόντισαν να μειώσουν δραματικά τον αριθμό των ατόμων που βλέπουν το επεισόδιο όταν έρχεται στην Ελλάδα. Δεν είναι υπερβολή ότι από τη στιγμή που θα έρθει το επεισόδιο μέχρι να προβληθεί, τα άτομα που έχουν τη δυνατότητα να το δουν, είναι πλέον -μετά τις αλλαγές που έγιναν- μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού…

Πριν τις αλλαγές ο αριθμός των ατόμων που μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο επεισόδιο ήταν διψήφιος. Πλέον είναι λίγοι και καλοί όσοι μπορούν να το κάνουν και γνωρίζουν ασφαλώς ότι αν διαρρεύσει το παραμικρό τα βλέμματα όλων θα στραφούν πάνω τους.

Συμπέρασμα; Ό,τι ακούσετε από δω και στο εξής θα είναι απλές υποθέσεις από αυτές που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας την ώρα που καθόμαστε στον καναπέ. Πραγματική πληροφορία για το επεισόδιο δεν θα έχει κανείς και αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει διαρρεύσει ακόμα (ενώ το επεισόδιο έχει γυριστεί εδώ και μέρες) το τι θα ανακοινώσει ο Τανιμανίδης στο συμβούλιο…

Πριν από λίγο καιρό, θα τα ξέραμε όλα από την πρώτη μέρα. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα και ούτε πρόκειται να μάθουμε. Ευτυχώς…

Πηγή:menshouse.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here