Προσφορά ALERT για 4Κ EKEN H9

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε στα χέρια μας μια εξαιρετική vfm action cam από την εταιρία Banggood.
EKEN H9 είναι μια πολύ προσιτή κάμερα που υοθετεί στοιχεία της GoPro, σε ένα κλάσμα της τιμής.
Το πακέτο περιλαμβάνει πέρα από την κάμερα με τη μπαταρία των 900mAh και την αδιάβροχη θήκη της – έρχεται με πάρα πολλά συμπληρωματικά εξαρτήματα και κρίνεται υπερπλήρες για την τιμή του. Πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεται σε Flash sale.

Η EKEN H9 διαθέτει φακό με – ιδιαίτερα μεγάλο – εύρος πεδίου 170 μοιρών, άρα διαθέτει και αυτή το φαινόμενο fisheye. Στις λήψεις που έκανα, δεν παρατήρησα όμως τόσο έντονα το φαινόμενο όσο σε άλλες κάμερες (π.χ SJCam 5000), κάτι που σίγουρα οφείλεται στον επεξεργαστή εικόνας της και τη “διόρθωση” που αυτός πολύ καλά κάνει. Όπως φαίνεται και από την παρουσίαση παρακάτω, το βίντεο είναι πάρα πολύ καλό, αλλά βέβαια δεν διαθέτει τόσο ισχυρό SoC όσο η Xiaomi Yi (που κοστίζει όμως τα διπλάσια χρήματα).

Το σύστημα λήψης έχει τη δυνατότητα να καταγράφει βίντεο σε αναλύσεις 4K (25fps),2Κ (30fps) 1080p(60fps/30fps), 720p(120fps/60fps) και φωτογραφίες (wide) ανάλυσης 12MP. Για την αποθήκευση χρειάζονται κάρτες MicroSD μέχρι 64GB και προτείνεται η χρήση καρτών ταχύτητας U1 αν είναι να καταγράφετε βίντεο 1080p στα 60fps. Τα αρχεία βίντεο είναι σε μορφή MOV. Μπορείτε να τραβάτε ακόμα και φωτογραφίες. Η ανάλυση και ευκρίνεια είναι φανταστικές για τη τιμή τους…σχεδόν απίστευτο να πιστέψεις στα μάτια σου.

Η κάμερα διαθέτει συνδεσιμότητα WiFi 802.11n για χρήση από smart-devices (Android και iOS) και υποστηρίζεται από την εφαρμογή Ez iCam (Android – iOS). Η εφαρμογή διαθέτει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, αλλά και κάποιες βασικές επιλογές παραμετροποίησης (π.χ ρυθμίσεις έκθεσης, refresh rate κ.λ.π). Το γεγονός όμως ότι η ΕΚΕΝ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2″ με δυνατότητα ζωντανής προεπισκόπησης αλλά και αναπαραγωγής μέσων, καθιστά τη χρήση της εφαρμογής μη απαραίτητη.

Μέσω της οθόνης 2″ και του μενού της συσκευής, ο χειριστής έχει πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης (που δεν διαθέτει η εφαρμογή), μπορεί να διαχειρίζεται τα δεδομένα στην κάρτα (αναπαραγωγή βίντεο με ήχο, διαγραφή μεμονωμένων αρχείων, διαμόρφωση κάρτας κ.λ.π) και πολλές άλλες επιλογές. Η πλοήγηση στο μενού γίνεται με τα δύο κουμπάκια “πάνω-κάτω” στη δεξιά (όπως βλέπουμε την οθόνη) πλευρά της συσκευής, η έξοδος από μια επιλογή ή το μενού γίνεται με το κουμπί On/Off/Mode μπροστά, ενώ η εκτέλεση μιας επιλογής γίνεται πατώντας το κουμπί του κλείστρου. Ο χειρισμός θα σας ξενίσει λίγο στην αρχή, αλλά το συνηθίζει κανείς γρήγορα.

Εκτός από την υποδοχή MicroSD, η κάμερα διαθέτει και μια θύρα MicroUSB για φόρτιση της κάμερας ή πρόσβαση στα περιεχόμενα της κάρτας μέσω υπολογιστή. Εάν αφαιρέσετε την κάρτα MicroSD και συνδέσετε την ΕKEN μέσω της MicroUSB θύρας με τον υπολογιστή, η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν webcam από προγράμματα όπως το Skype. Τέλος, μια θύρα MicroHDMI ολοκληρώνει τις επιλογές συνδεσιμότητας και μέσω αυτής μπορείτε να συνδέσετε την κάμερα με κάποιο VTX ώστε να έχετε ζωντανή μετάδοση της εικόνας που καταγράφει η κάμερα.

Η κάμερα – κατά την αντικειμενική μου άποψη – είναι η απόλυτη value for money πρόταση: αν εξαιρέσουμε τα 4K/2.7K modes (που είναι απλά για να υπάρχουν), πρόκειται για μια εξαιρετική FullHD camera που τραβάει ομαλότατο βίντεο στα 60fps, έρχεται με ό,τι αξεσουάρ μπορεί να χρειαστείτε (το μόνο που δεν έχει είναι σελφομπάστουνο και τα λουριά για το κεφάλι) και όλα αυτά σε τιμή “χώμα”.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το BANGGOOD.COM για την ευγενική παραχώρηση της κάμερας προκειμένου να γίνει η παρουσίαση.

Βρείτε την αγορά εδώ στα 33 ευρώ σε FLASH SALE για λίγα κομμάτια και πάντα να επιλέγετε ως τρόπο αποστολής το PRIORITY DIRECT MAIL.

Εκεί θα βρείτε και άλλες μοναδικές προσφορές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here