Θυμάστε την Μπέμπα που Γεννήθηκε πρόωρα στις 24 Εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 800 Γραμμάρια; Δείτε την σήμερα, 9 Μήνες μετά!

Η νεογέννητη Peyton Keir, είναι ένα μωρό που κέρδισε τις πιθανότητες και ήρθε στη ζωή! Γεννήθηκε στις 24 εβδομάδες κύησης και ζύγιζε μόλις 800 γραμμάρια.

Οι ανήσυχοι γονείς της, Becky και Steven Keir, αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την μικροσκοπική κόρη τους να παλεύει για να μείνει ζωντανή στο μαιευτήριο του Σέφιλντ, στο Νότιο Γιορκσάιρ.

Μόνο το 60 τοις εκατό των βρεφών που γεννιούνται στις 24 εβδομάδες επιβιώνουν μετά από τον πρώτο μήνα, αλλά η μικρή Peyton ήταν πραγματικά μια μαχήτρια.

Η υγεία της Peyton βελτιώνονταν μέρα με τη μέρα και είναι πλέον εννέα μηνών.

Η Becky, 27 ετών, και ο Steven, 29 ετών, προσπαθούσαν για επτά χρόνια να συλλάβουν με φυσικό τρόπο, αλλά τελικά η Becky έμεινε έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μιλώντας για τη δοκιμασία της, μας είπε: «Απλά δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο μικρή ήταν. Αλλά ήταν όμορφη. Ήταν τόσο λεπτή και μικρή, που ζύγιζε μόλις 811 γραμμάρια. Όταν γεννήθηκε, οι νοσοκόμες και οι γιατροί έσπευσαν για να την σώσουν. Ήμουν πληγωμένη, θυμωμένη με τον εαυτό μου και αισθανόμουν ένοχη που δεν μπορούσα να την κρατήσω ασφαλή για μερικές ακόμα εβδομάδες. Μου είχε πάρει επτά ολόκληρα χρόνια για να φτάσω ως εδώ και δεν μπορούσα να κρατήσω την κόρη μου αγκαλιά. Δεν ήξερα αν τελικά θα τα καταφέρει..»

Η Becky συνεχίζει λέγοντας: «Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου έκανα ότι ακριβώς μου έλεγε ο γιατρός και όλες οι εξετάσεις μου ήταν φυσιολογικές. Στη συνέχεια, όμως η αρτηριακή μου πίεση ήταν επικίνδυνα υψηλή και αφού μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είχα δύο εκατοστά διαστολή. Μου δόθηκαν δύο ενέσεις στεροειδών για να ωριμάσουν οι πνεύμονες του μωρού μου και με προετοίμασαν για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Μέσα σε δευτερόλεπτα από τη γέννηση, μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών έσπευσαν για να σώσουν την Peyton. Με είχα προειδοποιήσει ότι μόνο το εξήντα τοις εκατό των βρεφών που γεννιούνται στις 24 εβδομάδες επιβιώνει.»

Τώρα, η Peyton είναι εννέα μηνών, τα πάει περίφημα και έχει μια σωστή ανάπτυξη για την ηλικία της.

Ίσως να έχει προβλήματα με τα μαθηματικά ή την ορθογραφία όταν θα είναι μεγαλύτερη, αλλά αυτό δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.

Θα μπορούσε επίσης να πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο και οι γονείς της είναι πανευτυχείς!

Credit: DailyMail

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here